El Dr. Miquel Gensana Talarn, director mèdic d’Ilerdent – la clínica dental lleidatana propietària de la marca de protectors bucals esportius d’alt rendiment, fabricats a mida, ILERPROTECT® – i esportista, va participar el passat cap de setmana, a la XIX edició de la “Vuelta a nado a Formentera contra la Fibrosis Quística”, un projecte solidari de la Fundació Respiralia per a donar a conèixer els símptomes i efectes d’aquesta malaltia.

Gensana va formar part del grup amb més de 200 nedadors que es citaren en aquesta iniciativa solidaria, d’alt rendiment esportiu, per a donar visibilitat a una malaltia, encara força desconeguda.

La Fundació Respiralia és una entitat sense ànim de lucre creada el 6 de febrer de 2006 que treballa amb el col•lectiu de persones amb fibrosis quística. Gràcies al treball de l’Associació Balear de Fibrosis Quística dut a terme des de 1989 i l’interès mostrat pel Col•legi Oficial de Fisioterapeutes de Balears, ambdues entitats van crear una Fundació forta amb la intenció de millorar els Serveis oferts per al tractament d’aquesta greu i incurable malaltia.

La experiència adquirida pels membres de l’Associació va permetre que la Fundació Respiralia naixés amb dos projectes molt importants que marcarien un abans i un després en la vida de moltes persones amb fibrosis quística. Per un costat, la producció del documental “El Beso Salado” i, per l’altre, la construcció d’un centre pioner a Espanya per al tractament de la malaltia.