El Club Tir amb Arc de Pardinyes s’incorpora a l’elenc de clubs esportius que incorporen el protector bucal esportiu d’alt rendiment, fet a mida, ILERPROTECT®. Així ho van acordar, el 29 de març, el seu president –Josep Brocal– i el gerent de la clínica dental lleidatana ILERDENT –Miquel Gensana–, com a precursora i fabricant en exclusiva del dispositiu intraoral.

El tir amb arc és un esport olímpic que requereix nombroses habilitats i, tot i no requerir una força extrema, sí que és imprescindible canalitzar correctament la tensió de la mandíbula (ATM Articulació Temporo Mandibular) per mantenir l’equilibri i transformar-la en energia sense provocar lesions bucodentals o musculars. En aquest sentit, ILERPROTECT® desenvoluparà la línia de protectors especialment adaptada a les necessitats dels arquers incorporant les particularitats tecnològiques i de producció per a la pràctica del tir amb arc.

El club Tir amb Arc Pardinyes

El Club Tir amb Arc Pardinyes va ser fundat, com a associació esportiva el 1990, tenint com a objectiu la practica i el foment del tir amb arc a Lleida. Avui dia, és el club amb més arquers de la delegació territorial de Lleida i un dels més importants de Catalunya i Espanya.

Organitza totes les competicions oficials d’aquesta delegació tant en aire lliure com en sala, inclòs el Campionat Provincial. A més organitza anualment dues tirades socials: el Trofeu Sant Anastasi i el Trofeu Ciutat de Lleida que compten regularment amb la participació de nombrosos arquers.

El Trofeu Ciutat de Lleida és avui una de les competicions de referència a tot Espanya, els millors arquers acudeixen a ella cada any per millorar les seves marques.

El club disposa d’un camp de tir homologat per a la pràctica d’aquest esport, cedit per l’Ajuntament de Lleida, a tocar de l’espai natural de La Mitjana. Aquesta zona privilegiada per la gran concentració d’instal·lacions i activitats esportives, juntament amb el gran interès natural i ecològic de La Mitjana, atreu gran quantitat de públic, fet que ha ajudat a donar a conèixer aquest esport.

Club Tir amb Arc Ilerprotect