El passat divendres, 20 de setembre, es va signar el doble conveni de col·laboració entre el Club Patí Bell-lloc i Ilerdent.

Jaume Galan, president del CP Bell-lloc, i Miquel Gensana, gerent de la clínica dental lleidatana, van acordar l’equipació dels jugadors del club d’hoquei amb el protector dental esportiu d’alt rendiment, fet a mida, ILERPROTECT®, i que, a més, ho faran en condicions exclusives –com el preu de 60 euros i una tarifa especial en cas de renovació del dispositiu–.

L’acord s’ha vist ampliat per un segon conveni a nivell de clínica, mitjançant el qual els socis i sòcies del club, així com les seves famílies, gaudiran de prestacions i serveis odontològics bonificats i/o gratuïts en el centre, com el descompte del 10% en la llista de preus. Amb aquests convenis es pretén promoure la salut bucodental i odontoesportiva entre els membres del Club Patí Bell-lloc.

El CP Bell-lloc

Bell-lloc d’Urgell té una llarga tradició en l’esport de l’hoquei patins que, actualment, està representada pel Club Patí Bell-lloc.
De fet, l’hoquei a Bell-lloc d’Urgell es remunta als anys 70. En aquella època el poble tenia, i encara té, una magnífica pista poliesportiva on principalment se celebrava el ball i les festes majors i estava administrada per la Societat Cultural i Recreativa (SCR) de Bell-lloc d’Urgell.

A Lleida hi havia l’equip d’hoquei patins Llista Blava que no tenia la pista coberta, i com que la climatologia de la zona és molt humida a l’hivern, se’ls hi feia molt difícil entrenar i varen buscar una pista coberta i relativament a prop de Lleida. Amb un acord de col·laboració entre la SCR i el Llista, l’equip del Segrià va poder entrenar a Bell-lloc i el jovent del poble va descobrir un esport que se’ls hi feia rar, amb unes porteries molt petites i que es jugava amb un bastó a les mans.

Amb la pista muntada, ben aviat van començar a entrenar els primers jugadors locals i, al cap d’un any, ja disputaven els primers partits. Fruit de la bona feina i la il·lusió dels practicants d’aquest esport, als anys 80 van arribar els èxits amb la consecució del Campionat d’Espanya Infantil i la victòria en la Primera Copa Anxaneta que es va disputar.

El 31 de desembre de 1986 es va crear l’actual Club Patí Bell-lloc amb un ferm projecte per tenir hoquei de qualitat en el nostre poble i la fita es va aconseguir la temporada 94-95 en què es va pujar a la categoria Nacional Espanyola on el Club va militar durant 11 anys. El fet que el Club disputés els partits d’aquesta categoria, va obligar a construir un nou pavelló a Bell-lloc per complir amb la normativa de mesures i capacitat del recinte.

Pel Club han passat quantitat de jugadors d’altíssima qualitat i han sortit figures de l’hoquei patins que encapçalen com a màxim exponent els germans Carles i Albert Folguera que amb els seus Clubs i Seleccions han guanyat tots els trofeus haguts en aquest esport.