Protector bucal esportiu de màxim rendiment, fet a mida, per a les colles castelleres
Els Xiquets de Reus i Ilerdent han arribat a un acord mitjançant el qual ILERPROTECT® serà el proveïdor oficial de protectors bucals esportius d’alt rendiment de la colla castellera.

Així doncs, els castellers i castelleres de Reus podran adquirir el protector, que es comercialitza pel gran públic a 195 euros, a un preu especial (60 euros), fent especial atenció a la protecció de “La Canalla” – els nens i nenes menors de 16 anys– i al rendiment en l’enlairada de castells.

De fet, el passat dia 10 d’abril, coincidint amb la signatura del conveni, l’equip tècnic de la Unitat d’Odontologia Esportiva d’Ilerdent es va traslladar a Reus per prendre mides i fabricar els protectors dentals esportius d’alt rendiment, a mida dels primers castellers que duran el dispositiu. El motlle bucodental personal facilita els paràmetres exactes per a la fabricació del protector amb especial atenció a les àrees bucals de risc més vulnerables i les particularitats de l’activitat castellera.

EL PROTECTOR BUCAL, L’ALIAT CONTRA LES LESIONS

Segons la Societat Espanyola del Dolor, en el seu informe de 2005, més del 50% de la població pateix trastorns de l’articulació temporomandibular (ATM), problemes que afecten l’articulació i els músculs que l’envolten, i poden ser de molt diversa naturalesa: anatòmica, inflamatòria, psicològica… Quan l’articulació ATM es desplaça, es contracturen tots els músculs del cap i de la cara per protegir l’articulació, la qual cosa origina un intens dolor. Aquesta contractura dels músculs produeix una irritació del trigemin (nervi cranial que produeix el dolor més intens segons l’escala del dolor de l’Organització Mundial de la Salut – OMS).

És per això que es recomana l’ús de l’ILERPROTECT® en totes les fases de l’activitat esportiva –entrenament, manteniment, competició– i a qualsevol edat. L’ús del dispositiu garanteix que la correcta connexió de l’ATM, mitjançant un complex sistema neurològic, amb els músculs i articulacions corporals i actuï com a transmissor de força i pressió, minvant el risc de lesions.

ELS XIQUETS DE REUS

Els Xiquets de Reus és la colla castellera de la ciutat de Reus. Es va fundar formalment el 18 de novembre de 1981, pel 125è aniversari del ferrocarril a Reus. La seva camisa és marró com l’avellana i el pantaló blanc. El 19 de setembre del 2006 la colla va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi, en reconeixement a la tasca de difusió del fet casteller en el seu 25è aniversari.
Entre els castells màxims assolits per la colla estan el 3d9f, 4d9fc, 2d8, 5d8 i p7f.

Les colles castelleres que vulguin informar-se sobre els Convenis de Proveïdor Oficial poden contactar amb l’Assessor en Salut Odontoesportiva d’ILERPROTECT®: Mario Martín 659 813 189 safesport@ilerprotect.com