ODONTOLOGIA ESPORTIVA

Segons la Societat Espanyola del Dolor, en el seu informe de 2005, més del 50% de la població pateix trastorns de l’articulació temporomandibular (ATM), problemes que afecten l’articulació i els músculs que l’envolten, i poden ser de molt diversa naturalesa: anatòmica, inflamatòria, psicològica… Quan l’articulació ATM es desplaça, es contracturen tots els músculs del cap i de la cara per protegir l’articulació, la qual cosa origina un intens dolor. Aquesta contractura dels músculs produeix una irritació del trigemin (nervi cranial que produeix el dolor més intens segons l’escala del dolor de l’Organització Mundial de la Salut – OMS).

En aquest sentit, s’ha detectat que quan practiquem esports i es produeix una sobrecàrrega física, fruit d’una hiperactivitat muscular, la pressió sobre l’articulació és extrema i pot causar les lesions més greus. Alguns dels símptomes més comuns són:

  • Cap: cefalees; dolor retro-ocular; dolor irradiat a la regió cranial, cervical, espatlles; dolor de la mandíbula i els músculs de la masticació; i limitació i/o crepitacions articulars en obrir la boca o mastegar.
  • Oïda: sensació de taponament, mal d’oïda i sensació vertiginosa i/o de mareig.
  • Coll: dolor o dificultat en la deglució; limitació de moviment i sensació de tensió; dolors al coll, clatell i la zona interescapular; i ardor, inflamació i congestió a la gola.

És per això que a Ilerdent, la clínica dental lleidatana amb laboratori protètic dental –iLab17–, recomanem l’ús d’ILERPROTECT, el protector bucal esportiu d’alt rendiment, fet a mida. Els nostres protectors es confeccionen amb laminats modelats a alta temperatura i pressió; segons la morfologia, articulació temporomandibular (ATM) i disciplina esportiva de cada esportista,

El procediment s’inicia amb l’elaboració del teu motlle bucodental que ens facilitarà els paràmetres exactes per a la fabricació del protector mitjançant laminats modelats a alta temperatura i pressió. La fabricació a mida garanteix:

  • Reforçar les àrees sensibles garantint l’estabilitat i alineació de la teva ATM, permetent que la teva tensió mandibular derivi en un major rendiment esportiu, sense posar en risc la teva articulació ni les teves peces dentals i teixits tous bucals. A més, et salvaguarda del dolor de la pressió bucal.
  • Adaptabilitat absoluta del protector a la teva cavitat oral perquè puguis respirar amb normalitat i mantenir la teva resistència durant la pràctica de l’esport. A més, en quedar el protector completament subjecte, minimitzem el risc de lesions que de vegades, provoquen els protectors de fabricació estàndard en desplaçar-se o caure en cas d’impacte.

 

Convenis col·lectius per a clubs, escoles i entitats esportives

ILERPROTECT®, dins de la seva línia de RSC –Responsabilitat Social Corporativa–, gestiona el Pla de Convenis Col·lectius, adreçat a la promoció de l’ús del protector en l’àmbit esportiu.
Aquests acords de col·laboració amb clubs, escoles i entitats esportives, que passen a tenir Ilerprotect® com a protector bucal de referència, gaudeixen del dispositiu en condicions exclusives com el preu de 60 euros (preu habitual 195 euros).
Les entitats interessades poden contactar a: ilerdent@ilerdent.com