ODONTOLOGIA ESPORTIVA

Ilerdent, la clínica dental lleidatana amb laboratori protètic dental –iLab17–, llança al mercat ILERPROTECT, el protector bucal esportiu fet a mida, de producció pròpia i alt rendiment.

ILERPROTECT és la resposta als protectors estàndard fabricats en sèrie que, encara que protegeixen de traumatismes per contacte o caiguda, no han estat fabricats d’acord a la mandíbula i l’oclusió dental de cada usuari; per la qual cosa, a vegades, a més d’incomoditat, poden provocar lesions serioses.

De fabricació pròpia, ILERPROTECT, està confeccionat amb laminats modelats a alta temperatura i pressió. Amb morfologia i disseny exclusiu per a cada esportista, segons la seva disciplina i articulació temporomandibular (ATM).

MÀXIMA PROTECCIÓ ATM, MÀXIM RENDIMENT, MÀXIMA ADAPTACIÓ

Serrar les dents amb força, com quan mossegues, és un acte reflex d’esforç que genera una pressió mandibular que, a més de tensar els músculs facials, transmet una “dosi extra” de força a la resta de músculs corporals. Sembla senzill, però igual que és una clara oportunitat per augmentar el teu rendiment esportiu també suposa un alt risc per a la teva salut bucal, una cosa que saben molt bé els esportistes d’elit.

Una pressió anormal sobre la mandíbula (articulació temporomandibular – ATM) i, en conseqüència, sobre les dents, pot derivar una greu lesió òssia i/o dental per la qual cosa es recomana l’ús de protectors bucals.

És per això que els professionals de l’esport de qualsevol disciplina, opten per protectors bucals fabricats a mida que, a més de protegir-los enfront d’impactes, milloren els seus resultats. En aquesta línia, la Unitat d’Odontologia Esportiva d’Ilerdent –amb experiència certificada– inicia el procediment  amb l’elaboració del motlle bucodental personal que facilitarà els paràmetres exactes per a la fabricació del protector adoptant criteris per:

– Reforçar les àrees sensibles garantint l’estabilitat i alineació de l’ATM, permetent que la tensió mandibular derivi en un major rendiment esportiu, sense posar en risc l’articulació ni les peces dentals i teixits tous bucals. A més, salvaguarda del dolor de la pressió bucal.

– Aconseguir l’adaptabilitat absoluta del protector a la cavitat oral per tal de respirar amb normalitat i mantenir la resistència durant la pràctica de l’esport. A més, en quedar el protector completament subjecte, es minimitza el risc de lesions que de vegades, provoquen els protectors de fabricació estàndard en desplaçar-se o caure en cas d’impacte.

Com el disseny es realitza en funció de la disciplina esportiva –atletisme, running, futbol, ciclisme, hoquei, bàsquet, tennis i pàdel, arts marcials, gimnàstica, patinatge…–, amb especial atenció a les àrees bucals de risc més vulnerables, es garanteix la seguretat i alt rendiment. El protector està disponible en una àmplia gamma de colors, la qual cosa permet triar gammes que destaquin i alertin de la portabilitat de la pròtesi o, adaptat a criteris estètics per a esports de risc menor.

 

Fins al 31 d’agost de 2017, el protector es pot adquirir per 95 euros –preu habitual 195 euros–, una raó més per incorporar ILERPROTECT a l’equipació esportiva habitual d’immediat.