Existeixen quatre tipus diferents de protectors bucals que protegeixen les dents i la boca durant la pràctica d’activitats esportives: els clàssics, els de bullir i mossegar i els fets a mida. D’entre tots, el més recomanable és el protector bucal a mida, ja que és el que major grau de garantia té en quan a protecció, comoditat i adaptabilitat. No pots oblidar que cada cas és diferent, així com cada persona. La seva funcionalitat et permetrà fer esport amb ells amb molta soltesa, la qual cosa es notarà en el teu rendiment.

Funciones del protector bucal a mida

Les nostres fèrules dentals a mesura compleixen dos objectius principals:

  • Reforcen les àrees sensibles. Les nostres fèrules dentals garanteixen l’estabilitat i alineació de l’articulació temporomandibular (ATM), permetent que la tensió mandibular derivi en un major rendiment esportiu, sense posar en risc l’articulació ni les peces dentals ni teixits tous bucals. A més, protegeix del dolor de la pressió bucal.
  • Tenen una adaptabilitat absoluta. El protector bucal a mida ILERPROTECT® s’adapta perfectament a la cavitat oral, el què ajuda a respirar amb normalitat durant la pràctica de l’esport. A més, en quedar completament subjecte, es minimitza el risc de lesions que, a vegades, provoquen els protectors de fabricació estàndard en desplaçar-se o caure en cas d’impacte.

Com que el disseny del protector bucal a mida es realitza en funció de la disciplina esportiva que practiqui el pacient, ja sigui futbol, bàsquet, hoquei, arts marcials o ciclisme, i de les necessitats de cadascun, es garanteix la seva seguretat i alt rendiment. A més, es fabrica amb especial atenció a les àrees bucals de risc més vulnerables.

El protector bucal a mida ILERPROTECT®

Els protectors bucals a mida ILERPROTECT® es realitzen per un odontòleg professional. Per tal d’aconseguir un resultat únic i personalitzat segons cada persona, realitzem una impressió dental perquè el protector s’adapti perfectament a les teves dents i boca.

A partir del motlle obtingut, elaborem el protector en el nostre laboratori, a més de personalitzar-lo amb el color i/o logo que es vulgui. El resultat és un protector bucal a mida que ens permet parlar i respirar amb total comoditat, adaptant-se a les nostres necessitats segons la mena d’esport que practiquem i tenint en compte en quines zones necessitem una major protecció.

Cura i manteniment del teu protector bucal

La cura dels protectors durant i entre la seva utilització és d’extrema importància per al seu manteniment en condicions higièniques i d’ús. Per això, et recomanem:

  • Esbandeix-ho abans i després de cada ús, o raspalla’l amb un raspall i pasta de dents.
  • Neteja’l amb freqüència amb aigua fresca i sabó i assegura’t d’assecar-ho del tot.
  • Quan no l’estiguis utilitzant o hagis de transportar-ho, guarda’l en una caixa perforada. A Ilerprotect te’n donarem una juntament amb el teu protector ILERPROTECT®.
  • Mantén-lo sempre en boca durant l’entrenament i els partits.
  • No el mosseguis!

Com qualsevol altre producte, un protector bucal es desgastarà, tornant-se menys efectiu. Si el teu protector bucal té forats o estrips o s’afluixa, pot causar-te irritació en les dents i teixits. Per aquest motiu és necessari revisar el teu protector de tant en tant. N’hi haurà prou amb què el portis a la consulta cada vegada que hagis de visitar-nos perquè puguem comprovar que està en perfectes condicions. Sinó, recomanarem reemplaçar-ho per a continuar comptant amb la seva protecció.

A Ilerdent volem que practiquis esport de manera segura. Amb el nostre protector bucal a mida podràs protegir les teves dents i boca. Veuen a veure’ns a C/Sant Antoni (entrada per C/ Germanetes Núm. 2 5è) a Lleida, i realitzarem un protector bucal a mida per a tu!