En l’actualitat la utilització de protectors bucals quan es practica algun tipus d’esport cada vegada es va estenent més i són més les modalitats com el futbol, l’hoquei o el basquet, que van incorporant en la seva protecció habitual protectors bucals esportius. Encara que puguem pensar que només es necessita protecció bucal en aquells esports de més risc o en els quals podem tenim més alt nivell d’impacte, és molt recomanable utilitzar protecció bucal quan es practica qualsevol mena d’esport o d’activitat física, no només per evitar lesions sinó perquè també aconseguim evitar sobrecarregues, contractures, etc.

Segueix llegint perquè t’explicarem tot el que has de saber per decidir-te a adquirir un protector bucal esportiu.

Què aconsegueixes utilitzant un protector bucal?

Com ja hem dit, utilitzant un protector bucal no només evitarem lesions per impacte, com la pèrdua de dents, fractures o lesions mandibulars, sinó que aconseguirem molt més que això i podrem practicar esport de manera més segura i controlada.

Evitar lesions

En la majoria dels esports que es practiquen, i més en aquells que es duen a terme col·lectivament, es poden produir accidents i ens podem arribar a lesionar. Per evitar, en gran manera, que ens fem més mal del que cal, la utilització d’un protector bucal és una gran solució.

Amb ell evitarem, com ja s’ha anomenat, la pèrdua d’alguna dent per culpa d’un impacte, però també evitarem o minimitzarem la gravetat en fractures i luxacions dentals, fractures dels ossos, problemes en les articulacions, lesions o hemorràgies als teixits tous, hemorràgies cerebrals o commocions, lesions cervicals i problemes de visió o vertígens. Com podeu veure són moltes les lesions que es poden evitar, si voleu saber-ne més, aneu aquí.

Connexió amb la resta del cos

Està comprovat que quan practiquem esport realitzem una gran pressió mandibular que pot derivar a problemes en altres parts del cos per la gran força que es produeix. Per exemple els trastorns de l’articulació temporomandibular (ATM).

Aquesta articulació està connectada amb la resta del cos, i quan realitzem una gran pressió i força es poden derivar altres lesions com per exemple, mal de cap, dolors cervicals, mal d’oïda, etc. Si vols saber-ne més, vés aquí. El protector bucal ajuda a reduir la pressió que es realitza a l’articulació temporomandibular (ATM) i per tant reduïm el risc de lesions i altres problemes.

Alineació de l’eix corporal

El protector bucal també ajuda a aconseguir una correcta oclusió de les dents. Això permet, durant la pràctica d’esport, aconseguir un major rendiment, ja que permet mantenir una bona alineació corporal, per tant guanyar més equilibri. També millores els canals de flux neurològics que arriben als músculs i les articulacions i pots guanyar més força i precisió.

Aquest fet incrementa el teu rendiment esportiu i redueix també el risc de lesions, ja que s’augmenta l’estabilitat corporal.

Entrenament, competició i edat

L´ús del protector bucal esportiu és adequat en totes les fases de l’activitat esportiva, no només en la competició. És recomanable utilitzar sempre el protector bucal quan es practica esport, encara que només s’estigui entrenant, ja que existeix risc igualment.
També és recomanable utilitzar-lo en totes les edats, ja que en qualsevol edat el risc de patir algun accident és molt elevat i s’ha d’intentar minimitzar l’impacte sempre que sigui possible.

Perquè escollir ILERPROTECT com a protector bucal esportiu?

Ara ja t’hem explicat perquè és tan important utilitzar un protector bucal esportiu, però també és molt important que aquest sigui fet a mida i adaptat a cada persona. A ILERPROTECT dissenyem tots els protectors bucals a mida per garantir una millor comoditat i més efectivitat. Si tens més dubtes o vols contactar amb nosaltres visita’ns a C/Sant Antoni (entrada per C/ Germanetes Núm. 2 5è) Lleida. Estarem encantats d’atendre’t i de dissenyar el teu protector bucal esportiu.