L’entitat se suma als convenis d’ILERPROTECT® i incorpora el dispositiu intraoral al seu equipament

Des d’aquest mes de març, els membres de la Colla dels Castellers de Sabadell bastiran castells més protegits. I és que aquest divendres, 22 de març, l’equip d’ILERPROTECT® – Ilerdent es va traslladar a la seu de l’entitat per prendre mides i fabricar els motlles bucodentals dels protectors bucals esportius d’alt rendiment.
La iniciativa és fruit del conveni signat entre Joan Carles Sánchez –president dels Saballuts– i Miquel Gensana –gerent de la clínica dental lleidatana ILERPROTECT®–; mitjançant el qual els castellers/es incorporaran el protector en condicions avantatjoses. De fet, els membres de l’entitat el podran adquirir al preu de 60 euros –preu habitual, 195 euros–.

Amb aquest acord, junt amb els convenis d’Els Xiquets de Reus i la Jove de Tarragona, j asón tres les colles castelleres que incorporen el protector bucal esportiu d’alt rendiment, fet a mida, ILERPROTECT®, a la seva activitat.


Els castellers de Sabadell

A principis de l’estiu de 1994, i sota l’empenta d’uns quants il·luminats, van començar els assaigs per mirar de formar una colla castellera a Sabadell. Val a dir que en aquella època, a Sabadell, no hi havia cap tradició castellera i només es veien castells per la Festa Major, sempre de la mà de colles foranes. Fou precisament en acabar l’aixecada de castells de la Festa Major del 1994 que, uns espontanis van alçar un pilar de 3 reivindicatiu que va aixecar força expectació i, de retruc, va donar a conèixer l’encara no-nata colla local.

Avui dia, els Castellers de Sabadell són una colla reconeguda i realitzen diferents tipus d’actuacions on s’intenta fer gaudir a tot el públic i, en la gran majoria de castells, la participació del públic pot ser directa, col·laborant a fer la pinya més gran i sòlida, o indirectament, gaudint d’espectador i animant als castellers amb els aplaudiments.
A més, els Castellers de Sabadell organitzen tallers de castells amb l’objectiu d’aproximar i obrir el fet casteller a la ciutat.

castellers-de-sabadell