ODONTOLOGIA ESPORTIVA
Els protectors bucals esportius a mida Ilerdent milloren el rendiment esportiu

Si ets dels que encara es pregunten “per què serro les dents quan faig esport?” és que encara no has desenvolupat tot el teu potencial. Serrar les dents amb força, com quan mossegues, és un acte reflex d’esforç que genera una pressió mandibular que, a més de tensar el músculs facials, transmet una “dosi extra” de força a la resta de músculs corporals. Sembla senzill, però igual que és una clara oportunitat per augmentar el teu rendiment esportiu també suposa un alt risc per a la teva salut bucal, una cosa que saben molt bé els esportistes d’elit.

Una pressió anormal sobre la mandíbula (articulació temporomandibular – ATM) i, en conseqüència, sobre les dents, pot derivar una greu lesió òssia i/o dental per la qual cosa et recomanem l’ús de protectors bucals. El problema és que els protectors estàndard fabricants en sèrie, encara que protegeixen de traumatismes per contacte o caiguda, no han estat fabricats d’acord a la teva mandíbula, la teva oclusió dental i, per descomptat, no canalitzen aquesta força extraordinària que et permetria augmentar significativament el rendiment esportiu.

És per això que els professionals de l’esport opten per protectors bucals fabricats a mida que, a més de protegir-los enfront d’impactes, milloren els seus resultats. En aquesta línia, l’Unitat d’Odontologia Esportiva Ilerdent – amb experiència certificada – s’ha especialitzat en el disseny i la fabricació – a través del laboratori protètic dental de la clínica lleidatana, iLab17 – de protectors bucals esportius a mida. El procediment s’inicia amb l’elaboració del teu motlle bucodental que ens facilitarà els paràmetres exactes per a la fabricació del protector mitjançant laminats modelats a alta temperatura i pressió. La fabricació a mida garanteix:

  • Reforçar les àrees sensibles garantint l’estabilitat i alineació de la teva ATM, permetent que la teva tensió mandibular derivi en un major rendiment esportiu, sense posar en risc la teva articulació ni les teves peces dentals i teixits tous bucals. A més, et salvaguarda del dolor de la pressió bucal.

  • Adaptabilitat absoluta del protector a la teva cavitat oral perquè puguis respirar amb normalitat i mantenir la teva residència durant la pràctica de l’esport. A més, en quedar el protector completament subjecte, minimitzem el risc de lesions que de vegades, provoquen els protectors de fabricació estàndard en desplaçar-se o caure en cas d’impacte.

El disseny es realitza en funció de la disciplina esportiva que practiquis, amb especial atenció a les àrees bucals de risc més vulnerables.

Seguretat i alt rendiment, raons més que suficients perquè incorporis el teu Protector Bucal Esportiu Ilerdent fabricat a mida, a la teva equipació esportiva habitual. Així que: “Serra les dents i… triomfa!”

Miquel Gensana Ruestes

Gerent d’Ilerdent i iLab17. Protètic dental (Col·legiat núm 17)