Els protectors bucals existeixen des de fa gairebé un segle. Els primers en utilitzar-los van ser els boxejadors, però avui dia el seu ús s’ha estès a la majoria d’esports, sent obligatori en molts d’ells, tant professionals com amateurs.

A Ilerpotect som especialistes en odontologia esportiva. Disposem de la nostra pròpia marca de protectors bucals ILERPROTECT®, fabricat a mesura pel nostre equip de professionals. Per això, si practiques algun esport en què existeix contacte i/o risc de cops contra altres persones o el terra, com ara arts marcials, bàsquet o hoquei, o alguna activitat recreativa com  ciclisme, patinatge o esquí, et recomanem utilitzar un protector ILERPROTECT® per a les teves dents.

A continuació, t’expliquem tot el que has de saber per a comprar el teu protector bucal.

Quins tipus de lesions pot evitar un protector bucal?

Les lesions que pot evitar un protector dental són:

  • Fractures i luxacions dentals.
  • Pèrdua de dents.
  • Fractures de l’os alveolar i dels maxil·lars.
  • Problemes en l’articulació temporomandibular.
  • Lesions o hemorràgies en els teixits tous (llengua, genives, llavis i galtes).
  • Hemorràgies cerebrals, commocions i alteracions de la consciència.
  • Lesions cervicals.
  • Problemes de visió, vertigen i dificultats per parlar derivades d’un fort traumatisme.

 Puc comprar un protector bucal a mida?

I tant que sí. De fet, recomanem el nostre protector bucal a mesura ILERPROTECT® per la seguretat que ofereix. Segons alguns estudis, s’ha demostrat que l’ús de protectors bucals a mesura redueix en un gran percentatge el risc de commocions cerebrals en comparació amb els protectors bucals clàssics. També s’ha demostrat que el gruix de la fèrula dental influeix en el grau de protecció. La majoria de les fèrules prefabricades tenen un gruix d’1,6mm, en comparació amb els 3,5mm que poden tenir els protectors a mesura.

El principal avantatge que tenen els nostres protectors bucals ILERPROTECT® és que estan fets específicament per a tu, i per tant, no es mouen ni s’afluixen. A més, es fabriquen amb materials molt duradors que els converteixen en una molt bona inversió a llarg termini.

Per a poder fer el teu protector bucal a mesura, has d’acudir a la nostra clínica dental. Allí crearem un motlle de guix de la teva dentadura en el qual quedaran reflectits la posició i la grandària de totes les teves peces dentals mitjançant una pasta que col·locarem a la teva boca i que, en endurir-se, reflectirà la petjada de les teves dents.

Una vegada aconseguit el motlle, podrem fabricar el teu protector bucal ILERPROTECT® a mesura i adaptat a les teves necessitats segons el tipus d’esport que practiquis, tenint en compte en quines zones necessites una major protecció.

Quan has de reemplaçar el teu protector bucal

Per saber quan reemplaçar el teu protector bucal has de prestar atenció a qualsevol trencament que afecti la integritat de la fèrula o en com s’adapta a la teva boca.

També és important fer revisions periòdiques en el cas de nens i  adolescents, ja que el fet que les seves boques estan en creixement pot fer que es necessitin fer ajustos al llarg del temps.

De totes maneres, et recomanem portar el teu protector bucal ILERPROTECT® cada vegada que tinguis una cita amb nosaltres per poder observar si existeix algun desajust que hagis passat per alt. També t’explicarem el moment adequat per a canviar-lo, però no oblidis que si existeixen senyals de desgast, danys o no s’adapta adequadament, el millor sempre serà reemplaçar-ho per un de nou.

Si ho necessites, podem aconsellar-te perquè trobis el millor protector bucal per a la teva situació. Amb la nostra marca de protectors dentals ILERPROTECT®, proveïm a molts dels clubs i equips esportius de la província de Lleida, sent un dels protectors bucals de referència de la comarca. Així que, qualsevol dubte o pregunta que tinguis contacta’ns sense compromís!