Tots sabem que practicar algun tipus d’esport és molt beneficiós per a la nostra salut. No obstant això, existeixen algunes activitats esportives que ens poden provocar lesions en la nostra boca i dents. Per aquest motiu, si realitzes activitats esportives a la zona de Lleida que puguin lesionar les teves dents, l’ideal és que apostis pel nostre protector bucal ILERPROTECT®. Són molts els clubs i esportistes que confien en la protecció de la nostra fèrula dental, feta a mida i d’alt rendiment.

Aquests protectors, pensats exclusivament per a esportistes, serveixen per a prevenir lesions de dents i teixits tous que poden produir-se durant l’activitat esportiva. També ajuden a esmorteir el cop rebut a la regió facial i a reduir el mal produït en el cervell i altres parts del cap i el coll, tal com et comptem aquí.

Per què és important utilitzar protector bucal si practiques esport?

Tal i com he comentat, l’ús del protector bucal  ILERPROTECT® no només protegeix la teva boca, sinó que a més permet aconseguir una posició d’oclusió de les dents adequada. Això pot repercutir directament en el teu rendiment esportiu, ja que ajuda a incrementar la força muscular i millorar l’equilibri postural, fet què redueix el risc de lesions i millora el rendiment.

A més, també poden contribuir a prevenir les conseqüències de patologies com el bruxisme, ja que redueixen els efectes nocius de prémer les dents, que poden sofrir importants desgastos, així com l’articulació temporomandibular (ATM), que uneix la mandíbula amb el crani. De la mateixa forma, ajuden a pal·liar els problemes periodontals gràcies a la seva protecció sobre les genives, ja que el bruxisme pot augmentar la velocitat de la progressió de la periodontitis, en la qual es destrueixen els teixits que subjecten les dents.

Característiques d’un bon protector bucal per a esportistes

Els protectors bucals per a esportistes han de tenir unes característiques determinades per a complir la funció de protecció durant la pràctica de les activitats esportives.

Tingues en compte que, encara que existeixen diversos tipus de protectors dentals, són els fets a mida els que compleixen les següents característiques i, per tant, els converteixen en la millor opció a l’hora de protegir la nostra boca:

  • Permeten que la boca tanqui amb normalitat, sense forçar les articulacions de la mandíbula.
  • Tenir una bona retenció. Això significa que el protector no ha de caure mentre es practica esport ni que s’hagi de subjectar estrenyent les dents.
  • Ha de cobrir tota la superfície de les dents.
  • Ha de permetre una bona respiració bucal.
  • A més de protegir les dents, ha de protegir, al seu torn, els teixits tous de la boca.

Aquest tipus de fèrules a mida, com el nostre protector bucal ILERPROTECT®, són fabricades per un odontòleg expert de manera individual i mitjançant un registre molt precís de la boca de l’esportista.

Els nostres protectors bucals per a esportistes ILERPROTECT® són personalitzables i estan disponibles en una àmplia gamma de colors. Si ets esportista i necessites un protector bucal, no dubtis a acudir a la nostra clínica dental. Amb el nostre protector bucal d’alt rendiment et garantim la major protecció i comoditat. Protegeix la teva salut bucodental i millora el teu rendiment amb nosaltres!